Announcement

Collapse
No announcement yet.

Car starts then cuts out when cold

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • [Corsa B] Car starts then cuts out when cold

    For those of you that don't remember.

    Car was inning drove 100 miles. Went to start and dead.
    Injectors changed along with previously changed dizzy cap and arm and coil. It then fired but only ran iPod holding throttle was on 2 cylinders.

    Bought new spark plugs and fired straight away, and cut out as cold again. Soon as warm is idles perfect and drives


    Ideas?

  • #2
    It may be stupid for me to say this but i'm just trying to brainstorm ideas .... but with it being a turbo engine, would it hurt if you unplugged MAF sensor and tried starting it up when cold?

    Comment


    • #3
      what do you mean mate "would it hurt" no? Car would go into limp mode with EML on

      Comment


      • #4
        Di you try a new icv in the end what throttle bodie are you using

        Comment


        • #5
          Enlarged TB. Polished all fresh etc.
          Not tried icv yet, I have one here, don't know how to test it and pain to fit

          Comment


          • #6
            Could the tb be your problem if the ecu has been mapped useing a standered one

            Comment


            • #7
              Can't think of it being the mapping imho as its perfect when warm.


              Sent from my iPhone using Tapatalk. (What an amazing app! Every forum should have it rolf)

              Comment


              • #8
                I'm not sure where you are up to with this - so you may have covered this already - but if it's fine once warm then I'd take a look into the cold starting system. The snag is there's so much on yours that is non-standard I'm not sure how that is set up on it.

                Have you tried Easy Start sprayed into the inlet when it won't fire? At least that would give you some idea if it's fuel/mix related.
                1972 Viva restoration thread - http://www.thecorsa.co.uk/projects-b....html#post1534

                Comment


                • #9
                  It fires every time just cut out..

                  Held throttle until warm and now it's idling by itself and drivea now

                  It's now 11.3 (wideband)after putting fpr to 3.5 Barr with vac on...

                  Put 3.5 Barr with vac off and fpr is now 12 on wideband

                  Exhaust
                  http://i121.photobucket.com/albums/o...ps040dd686.mp4

                  When its cold it does this
                  http://i121.photobucket.com/albums/o...psf4060340.mp4
                  Last edited by Vegas; 09-07-2013, 04:03 PM.

                  Comment


                  • #10
                    Just remembered something with my Evo, could help could not.
                    When I got the external dump valve fitted, the guy mentioned it messes with the idle occasionally. My car runs spot and, and never cuts out, but every now and then it will drop really low on revs and almost stall. There's possibly no connection at all to your fault but I know you have an aftermarket dumpvalve so it's worth mentioning.
                    Please contact me via PM if you would like to transfer your AllCorsa Gold Membership over to our VIP Membership. It's completely free to do so.

                    Comment


                    • #11
                      On LET's they have issues idling if it's a single piston dv. The one mark has is twin piston, which basically means it's easier for the small vacuum reference to keep the dv closed.
                      |> Spec2 R33 Skyline GTS-T <|

                      Comment


                      • #12
                        Assuming it is a twin one..

                        Comment


                        • #13
                          Is there any way of swapping it out just to check?
                          Please contact me via PM if you would like to transfer your AllCorsa Gold Membership over to our VIP Membership. It's completely free to do so.

                          Comment


                          • #14
                            It doesn't cause the symptoms mark has if its a single one though. Not LET's at least. It just hunts on a high idle. Starts fine.
                            |> Spec2 R33 Skyline GTS-T <|

                            Comment


                            • #15
                              Mark, Dave stupid question but does the engine use the electric type auto choke? If so or similar could that be at fault and did you say before you unplugged the cts?

                              Comment

                              Working...
                              X