Results 1 to 11 of 11

Thread: Loss of power and sounds like a scooby

  1. #1
    'GSi' Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    2,779
    Thanks
    589
    Thanked 164 Times in 154 Posts

    Loss of power and sounds like a scooby

    Got a problem with the corsa, it's started to lack power a bit on acceleration (seems to make noise and not go anywhere) then after that it just takes off.

    It also sounds like a subaru when driving steady (burble from exhaust) never did that before and also sometimes when I accelerate hard and change gear quick it splutters and pops/cracks (from exhaust) thinking that may be plugs or coil pack (will check when car cools down) so, has anyone got any ideas? The car is a Corsa c Z20LET thanks

  2. #2
    'SXi' Member
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Staffordshire
    Drives
    Corsa B C20XE
    Posts
    782
    Thanks
    0
    Thanked 22 Times in 20 Posts
    My car sounds the exact same. Opcom still says it's the EGR valve.

  3. #3
    'GSi' Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    2,779
    Thanks
    589
    Thanked 164 Times in 154 Posts
    Sold my opcom but did pedal test and came up something to do with aircon lol

  4. #4
    Administrator Dave's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Kent
    Drives
    Skyline R33 @ 320Bhp
    Posts
    6,440
    Thanks
    163
    Thanked 514 Times in 399 Posts
    the fact it pops and burbles from the exhaust suggests it's misfiring for whatever reason.. You may need to have op-com connected whilst driving it to figure out what cylinder is missing, although ususally it would store a code for mis-fire.. does the pedal test not show up all error codes?

  5. #5
    'SXi' Member
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Staffordshire
    Drives
    Corsa B C20XE
    Posts
    782
    Thanks
    0
    Thanked 22 Times in 20 Posts
    Sound anything like this or similar?


  6. #6
    'GSi' Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    2,779
    Thanks
    589
    Thanked 164 Times in 154 Posts
    Quote Originally Posted by Dave View Post
    the fact it pops and burbles from the exhaust suggests it's misfiring for whatever reason.. You may need to have op-com connected whilst driving it to figure out what cylinder is missing, although ususally it would store a code for mis-fire.. does the pedal test not show up all error codes?
    I tthink it could be a misfire also I was told my actuator is set wrong ( I know **** all about them or what they do) but I have a pic if you want to see it, I wI'll try change the plugs soon and maybe the coilpack and no mate that's the only code and strangely it's not the eml what flashes it's the other one (one with spanner on car)
    Quote Originally Posted by Sparky View Post
    Sound anything like this or similar?

    Similar mate mines more of a low burble less rasp

  7. #7
    'VXR' Member Taurus's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Chester
    Posts
    2,469
    Thanks
    44
    Thanked 428 Times in 371 Posts
    It's worth checking the state of the exhaust - the engine uses the backpressure from a sound exhaust so if the baffles have gone, or there's a leak, you can get issues - which would also account for the noise of course.
    1972 Viva restoration thread - [url]https://www.thecorsa.co.uk/projects-builds/138-1972-vauxhall-viva.html#post1534[/url]

  8. #8
    'GSi' Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    2,779
    Thanks
    589
    Thanked 164 Times in 154 Posts
    Exhaust is in good condition Taurus, the only baffles it has are in the back box and that's fine, been told my actuator is set wring but not sure how to adjust it to the right setup :/

  9. #9
    Rob
    Rob is offline
    Mortal Wombat
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    1,358
    Thanks
    17
    Thanked 74 Times in 67 Posts
    sounds more liek a misfire tbh. pull the plugs and check the colour of the tips.

  10. #10
    'VXR' Member Vegas's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    7,618
    Thanks
    347
    Thanked 378 Times in 322 Posts
    As rob said. Should
    Be obvious which cylinder has the misfire, then take from
    There

  11. #11
    'GSi' Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    2,779
    Thanks
    589
    Thanked 164 Times in 154 Posts
    Will be checking the plugs today, also what is the unearthing to do with the breather pipe on too left if the engine as all it has on is one for those little filters and it's **** it just leaks oil everywhere

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •