Results 1 to 4 of 4

Thread: Top Rear / Nearside Brake/tail light not working

  1. #1
    'LS' Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Unhappy Top Rear / Nearside Brake/tail light not working

    Hi.

    Can anyone help please? Confused. My daughter has an 07 Corsa 1.7 SXI 3 door. The bulb (tail/brake?) at the top of the rear / nearside light cluster has stopped working. All other bulbs on both sides work fine! I took out the cluster and checked the bulb.

    The bulb is a single filament and it looked OK. I noticed the same bulb on the off side / rear cluster works fine. I see that it works as one of 3 rear lights (both sides) and becomes brighter when the brake is applied!

    I spotted some white furring around the bulb connection so I cleaned the contacts, bulb and connectors from the plug and gave a squirt of WD40 for good measure. Unfortunately no luck. I replaced the bulb (24v 21W) but to no avail. Confused! Please help!!!! An earth / connection issue? Other bulbs all ok!! Fuse? !!!!

    HELP!! Many thanks in anticipation!

    Dave J

  2. #2
    'VXR' Member Taurus's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Chester
    Posts
    2,507
    Thanks
    45
    Thanked 429 Times in 372 Posts
    Are they not meant to be dual filaments? 5w/21w - all the listings I have for that model/year say they are dual filaments.

    If someone has stuck a single filament in then it won't work as a brake light - in fact it shouldn't even fit into the holder.
    1972 Viva restoration thread - [url]https://www.thecorsa.co.uk/projects-builds/138-1972-vauxhall-viva.html#post1534[/url]

  3. #3
    'LS' Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Nearside Rear brake/stop light

    Quote Originally Posted by Taurus View Post
    Are they not meant to be dual filaments? 5w/21w - all the listings I have for that model/year say they are dual filaments.

    If someone has stuck a single filament in then it won't work as a brake light - in fact it shouldn't even fit into the holder.

    Many thanks for the advice. I will check this out. I did wonder when I saw a single filament bulb. I will change it for a dual filament. This is the first time I have encountered this.

    I bought the car for my wife in 2010 before passing it to our daughter in May 2013. Can't say I ever noticed it before. Tail lights (3 per side) always worked as did the brake lights on both sides. Must have been replaced before then? If I do this I presume it will work as all other bulbs work. If there was an earth problem then surely no other bulbs would work? o

    Sorry, I meant it was a 1.4 SXI not 1.7!!!!

    Much appreciated.

    Dave J

  4. #4
    'VXR' Member Aaron's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Boro
    Drives
    1.9 CDTi Vectra SRi
    Posts
    2,900
    Thanks
    1,318
    Thanked 84 Times in 78 Posts
    I had this happen to me when a wire corroded and as far as I recall each side has separate fuse .. unsure about top rear though?

    If 07 is new model Corsa could be different to what I'm on about.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •