Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 40

Thread: Rear light on driver side wont work.

  1. #1
    'VXR' Member Aaron's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Boro
    Drives
    1.9 CDTi Vectra SRi
    Posts
    2,900
    Thanks
    1,318
    Thanked 84 Times in 78 Posts

    Rear light on driver side wont work.

    Hi, another damn problem that I noticed when I did my lights check.

    When I brake, all 3 lights are fine, when I turn on side lights my left side rear comes on, but my driver side rear does not, but it works fine when braking.

    I swapped the circuit board from the passenger side to the drivers side and sure it worked, so went and got a replacement driver side rear light unit from scrappy, tried getting it working and it doesn't work.


    o Changed bulbs
    o Changed light circuit board.

    It's pointing at the electrics now and I don't know where to start, I've not slept since yesterday so probably going to have a nap now and come back to it.

    I will re-swap over the circuit board that the bulbs connect to again, why I saw it work and went and got one when it doesn't is beyond me (I'm either off my tits or the car is taking the piss).


    What could it be? remember that it lights up fine when breaking.

    Thanks in advance. If anyone needs a Corsa C driver side rear light let me know as I now have spare!

    EDIT: the bulbs for the rear lights have 2 coils, one lights up when lights are on, both light up when braking (at least for the working side) so I'm sure its correct bulbs.

  2. #2
    'GSi' Member
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    1,328
    Thanks
    147
    Thanked 149 Times in 143 Posts
    Would check with electric tester to see if your getting power and do the same at the plug connector behind drivers side rear quarter card.

  3. #3
    'VXR' Member Taurus's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Chester
    Posts
    2,464
    Thanks
    43
    Thanked 427 Times in 370 Posts
    Have you checked if the front driver's side sidelight is working? The two offside sidelights share a fuse (39 iirc 5A) - if that blew you'd lose both offside sidelights.
    1972 Viva restoration thread - [url]https://www.thecorsa.co.uk/projects-builds/138-1972-vauxhall-viva.html#post1534[/url]

  4. #4
    'VXR' Member Aaron's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Boro
    Drives
    1.9 CDTi Vectra SRi
    Posts
    2,900
    Thanks
    1,318
    Thanked 84 Times in 78 Posts
    Works when braking so didnt think it was fuse. Will check this now I've had some sleep lol

  5. #5
    'VXR' Member Aaron's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Boro
    Drives
    1.9 CDTi Vectra SRi
    Posts
    2,900
    Thanks
    1,318
    Thanked 84 Times in 78 Posts
    The small indicators on side of car on the wings ? They light both sides

  6. #6
    'VXR' Member Aaron's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Boro
    Drives
    1.9 CDTi Vectra SRi
    Posts
    2,900
    Thanks
    1,318
    Thanked 84 Times in 78 Posts
    Gets power when brake applied. Must be an issue with the power that's sent before brake applied. Not sure about my multimeter readings but they matched. This time left side rear didn't power on right side.
    Last edited by Aaron; 19-07-2013 at 07:01 PM.

  7. #7
    'VXR' Member Aaron's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Boro
    Drives
    1.9 CDTi Vectra SRi
    Posts
    2,900
    Thanks
    1,318
    Thanked 84 Times in 78 Posts
    Not sure what to do then.
    Last edited by Aaron; 19-07-2013 at 07:26 PM.

  8. #8
    'VXR' Member Aaron's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Boro
    Drives
    1.9 CDTi Vectra SRi
    Posts
    2,900
    Thanks
    1,318
    Thanked 84 Times in 78 Posts
    Car won't start now oh ****.

    Just clicks but doesn't fire. Think ive made the batt go flat

    Only noticed something wasn't right as driver light indicator pulse was normal but other side was half the rate....anyone nearby for a jump start? lol.

    https://www.dropbox.com/s/lwdv74hpm5...2020.23.17.mp4
    https://www.dropbox.com/s/nc9o9jucdn...2020.22.12.mp4##

    ** This fault fix to be continued when I get my car to start again **
    Last edited by Aaron; 19-07-2013 at 08:17 PM.

  9. #9
    'VXR' Member Taurus's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Chester
    Posts
    2,464
    Thanks
    43
    Thanked 427 Times in 370 Posts
    I'm confused now - I thought this was the tail-light you were talking about, not the indicators?
    1972 Viva restoration thread - [url]https://www.thecorsa.co.uk/projects-builds/138-1972-vauxhall-viva.html#post1534[/url]

  10. #10
    'VXR' Member Aaron's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Boro
    Drives
    1.9 CDTi Vectra SRi
    Posts
    2,900
    Thanks
    1,318
    Thanked 84 Times in 78 Posts
    It is. My batt was dying and it was acting up.

    Managed to get it to fire there and it's back to normal. Pulses match.

    Disregard the talk about other lights as was the dead batt issue for playing for too long.

    Back to trying to work out why my bulb lights up only when breaking now.

    They is five pins in the cable. Is it the pins that define what light turns on and or does each pin link with its own wire or something?

    I don't really know how it works . Two wires for the tail light. One broke for tail on but brake wire fine. Or something that sends the signal down a shared wire and that signal sender is broke?

    I'm likely talking ****. I'm just trying to guess logically how it may work as ruled out all end of wire devices at the light end.

    Edit: Tanktop I not sure what you mean about quarter guard but will find out, it was the light cable end I tested.
    Last edited by Aaron; 19-07-2013 at 09:53 PM.

  11. #11
    'VXR' Member Aaron's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Boro
    Drives
    1.9 CDTi Vectra SRi
    Posts
    2,900
    Thanks
    1,318
    Thanked 84 Times in 78 Posts
    Looking at the wiring diagram in Haynes but I am getting no clues about actual wiring location.

  12. #12
    'VXR' Member Aaron's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Boro
    Drives
    1.9 CDTi Vectra SRi
    Posts
    2,900
    Thanks
    1,318
    Thanked 84 Times in 78 Posts
    I've tried to scrub the contacts on the cable that clips into the lights in case any grime was causing an issue but alas no fixie yet.

  13. #13
    'VXR' Member Aaron's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Boro
    Drives
    1.9 CDTi Vectra SRi
    Posts
    2,900
    Thanks
    1,318
    Thanked 84 Times in 78 Posts
    Anyone know how to check fuses or relays?

    Reading about it, if a relay of fuse went I would love both side and back (if it was indicators) but with it been rear, maybe it has its own fuse for the rear light? or would it NOT come on if brake was applied?

    Can I check for blown fuses by inspection, anyone able to recommend how/where?

    EDIT: Swapped my left and right side fuses over, no difference so they are also ruled out.
    Last edited by Aaron; 20-07-2013 at 03:26 PM.

  14. #14
    'VXR' Member Aaron's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Boro
    Drives
    1.9 CDTi Vectra SRi
    Posts
    2,900
    Thanks
    1,318
    Thanked 84 Times in 78 Posts
    Out of ideas

  15. #15
    'VXR' Member Aaron's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Boro
    Drives
    1.9 CDTi Vectra SRi
    Posts
    2,900
    Thanks
    1,318
    Thanked 84 Times in 78 Posts
    Was going to find a big wire to test stuff but cant get one, decided that I'm just going to have to create a work around then.

    Will buy some crimps and some wire and connect my left side light to the right side light.

    Wire; http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...m=161028209491
    Crimps; http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...m=400248681119

    Sound OK?

  16. #16
    'VXR' Member Taurus's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Chester
    Posts
    2,464
    Thanks
    43
    Thanked 427 Times in 370 Posts
    This is one of those fiddly jobs you really need to do hands on, it's a bit vague trying to figure out where you're up to via a forum.

    Be wary of crossing wiring on modern setups, it can do funny things to the control unit if you short something out. The o/s & n/s tail and front sidelights are on different fuses/circuits.

    Before you do anything like that you really need to trace the power supply for the bulb that isn't lighting, and check where power is present and where it is not. Use the tip of the multimeter probe to pierce the wire's sheath and connect to the core, then put the other probe to earth.
    1972 Viva restoration thread - [url]https://www.thecorsa.co.uk/projects-builds/138-1972-vauxhall-viva.html#post1534[/url]

  17. The Following User Says Thank You to Taurus For This Useful Post:

    Aaron (22-07-2013)

  18. #17
    'VXR' Member Aaron's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Boro
    Drives
    1.9 CDTi Vectra SRi
    Posts
    2,900
    Thanks
    1,318
    Thanked 84 Times in 78 Posts
    Yeah Ill find out which wire is for the rear light as seems to be on it's own wire. I don't fancy trying to fix the circuit in the engine bay or fuse box. When Cable comes ill test and see if I can locate the break.

    Wondering if I do piggy one left to right ill have to connect it to the right side dead cable to complete the circuit. They will be a break somewhere though. It's not great having both rear ends on one fuse but I'll give one last go when cable comes as can use it as a fly lead to try find the fault. Wish I just knew where cable runs and where any devices are.
    Last edited by Aaron; 22-07-2013 at 07:54 AM.

  19. #18
    'VXR' Member Aaron's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Boro
    Drives
    1.9 CDTi Vectra SRi
    Posts
    2,900
    Thanks
    1,318
    Thanked 84 Times in 78 Posts
    You following so far though Taurus lol ?

    I''ve not managed to work out which wire is which in the cluster or which is earth.

  20. #19
    'VXR' Member Aaron's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Boro
    Drives
    1.9 CDTi Vectra SRi
    Posts
    2,900
    Thanks
    1,318
    Thanked 84 Times in 78 Posts
    Ready to go once I work out which wire is for tail light. How could you test? Multimeter and stripping rubber ?

  21. #20
    Administrator Dave's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Kent
    Drives
    Skyline R33 @ 320Bhp
    Posts
    6,440
    Thanks
    163
    Thanked 514 Times in 399 Posts
    You can do it by sight on Corsa rear clusters, note what bulb is the tailight in question, then follow its metal trace back to where the multiplug attaches to the bulb holder. From there you can see what wire it matches into on the multiplug
    |> Spec2 R33 Skyline GTS-T <|


    /[__ Offical TheCorsa.co.uk Stickers! Available
    HERE! __]\


Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. A day in the life of a BMW driver
    By tony-1977 in forum Funny Jokes & Pictures
    Replies: 9
    Last Post: 09-10-2013, 04:55 PM
  2. Corsa C - Drivers side rear light
    By Aaron in forum Parts For Sale
    Replies: 0
    Last Post: 06-08-2013, 11:10 AM
  3. [Corsa C] 3DR - Manual Winders Driver side grab handle
    By Aaron in forum Interior & Exterior Help
    Replies: 2
    Last Post: 31-07-2013, 03:29 PM
  4. [Corsa C] Tracking out / Driver side wheel sqeak / Inside Bald on Spare
    By Aaron in forum Mechanical Help
    Replies: 27
    Last Post: 14-07-2013, 08:50 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •